Sisteme Supraveghere

Ce tip de sistem de supraveghere ar trebui să aleg?

Pe baza experienței din ultimii ani, considerăm că clienții retail și corporate aleg deseori un sistem care nu are o configurație corectă. Pentru a elimina acest lucru și a vă ajuta să luați o decizie, vom împărtăși câteva informații despre acesta.

Într-un număr mare de cazuri, partenerul nostru are o singură idee de bază, de exemplu,dorește un sistem simplu de supraveghere, dar nu știe exact ce parametri tehnici ar trebui luați în considerare. Ideea generală este  – în mod eronat – că sistemele analogice nu au viitor, trebuie luat doar un sistem  cu camere IP.

Nu este adevărat !

Putem spune că 90% din sistemele vândute sunt sisteme analogice, dar acest analog nu mai este tehnologia de acum 5-10 ani. De obicei,  camere de 1,2,5 și 8 Megaixeli sunt disponibile în acest segment, care este suficient de amplu pentru uz general. Imaginea camerelor este exact aceeași cu imaginea oferită de un sistem IP, nu există nicio diferență aici.

Există, de asemenea, un avantaj important față de camerele IP și anume că nu există nici-o latență. Pentru sistemele IP, imaginea poate fi cu câteva secunde în spatele realității. Acest lucru poate fi foarte important pentru unele utilizări. Fiind cel mai bine vândut brand și cel mai mare furnizor mondial de sisteme de securitate, Hikvision produce, pe lângă camerele IP, camere în format HD-TVI comercializate sub denumirea de TurboHD. Acest lucru nu este în totalitate adevărat deoarece majoritatea acestor camere, indicate separat în descriere, pot comunica chiar și în alte 3 formate (analog, HD-CVI, AHD).