Riasztó Rendszerek

Hogyan válasszunk riasztórendszert?

A riasztók napjainkra nagy sikert vívtak ki maguknak a betörések elleni harcban, sokan óvják értékeiket a különféle típusú ház, lakás-, autó és üzletriasztókkal. A távfelügyeleti szolgáltatás használatával, járőrök bevetésével jóval eredményesebbé tehetők a különféle riasztórendszerek, mégis sokan vannak, akik nem tudják pontosan, miről is van szó.

Mi a különbség riasztó és távfelügyelet között?
A távfelügyelet és a riasztók erősen összefüggenek. Egy riasztó létezhet távfelügyelet nélkül, a távfelügyelethez azonban szükség van riasztóra is! A riasztó lényegében egy betörésvédelmi jelzőrendszer, amely illetéktelen behatolás esetén legtöbbször hang, vagy fényjelzést ad, és általában arra is van lehetőség, hogy a jelzést a távolba is eljuttassa a riasztókészülék. Itt jön képbe a távfelügyelet, amiről akkor beszélünk, ha a jelzés egy 24 órán át működő diszpécser központba fut be, ahol felkészültek a leghatékonyabb segítség azonnali nyújtására.

Riasztó vagy távfelügyelet?
Ha távfelügyeletet választ, akkor is szükség van riasztóra, mert ez a jelzőrendszer juttatja el a riasztás tényét a központba. Megteheti azt, hogy csak riasztót választ, és nem kér hozzá távfelügyeletet, de ebben az esetben alacsonyabb hatásfokú lesz a betörések elleni védelem. A sima helyszíni riasztás is hatékony lehet: a hanghatás elriaszthatja a betörőket, vagy felhívhatja a szomszédok figyelmét. Ugyanakkor sokkal hatékonyabb, ha távfelügyelettel kombinálja a riasztót, mert akkor a diszpécser kérésére/ vagy automatikusan rövid időn belül járőröket küld a helyszínre. A távfelügyelettel kombinált riasztó így nagyobb esélyt ad a betörők helyszíni fülön csípésére.

Milyen riasztókat és távfelügyeleti szolgáltatásokat érdemes választani?

Lényegében ez mindig a védeni szándékozott objektum és az Ön igényeinek a függvénye. Röviden összefoglaljuk, milyen típusú riasztókkal és távfelügyeleti szolgáltatásokkal találkozhat. Ez is segíthet a választásban, de a legbiztosabb, ha szakember segítségét veszi igénybe a választáshoz.

Riasztó típusok:
Működési elvük szerint a riasztók alapvetően abban különböznek, hogy hány érzékelőt akarunk felfűzni rájuk, hány zónáját akarjuk kihasználni. Akarunk-e egy adott területet többfelé bontani úgy, hogy az általunk nem használt le legyen riasztva. A fontos, hogy egy felhasználóbarát, azaz könnyen kezelhető riasztót kapjunk! Persze az is fontos, hogy a mi értékeinket jól védje.

Távfelügyelet típusok:
A legolcsóbb megoldás, ami egyben a legkisebb védelmet jelenti, az az, ha riasztás esetén a távfelügyelet nem tesz mást, minthogy értesíti Önt. Például, ha Ön a védendő épület közelében tartózkodik sokat, és nem egy szívbajos típus, akkor elriaszthatja a betörőt, de ennél gyakoribb az, ha Ön értesíti a rendőrséget (bár ez így jóval lassabb, mintha rögtön a távfelügyeletre bízná.)Választhatja azt, hogy riasztás esetén az Ön kérésére azonnal járőr megy a helyszínre.Kérheti, hogy automatikusan minden riasztás esetén azonnal járőr menjen a helyszínre, ez a távfelügyeleti csomag adja a leggyorsabb és így leghatékonyabb segítséget egyben.A távfelügyelet azért fontos az Ön életében, mert elmehet az otthonától vagy irodájától úgy, hogy van valaki, aki a nap 24 órájában figyeli a riasztókat, és Önt időben értesíti mindenről. Mindig naprakész lehet. Mennyivel jobb az, ha Ön nyaral, és otthon az áram egy teljes napra kimarad, és a diszpécseri infók alapján megkérheti a rokonait, hogy segítsenek, és nem egy a hűtő által eláztatott, és a romlott ételek által bebüdösített otthonba érkeznek haza, egy remek szabadság után? Ön hogy döntene?

Velünk vagy nélkülünk?

Adresa noastră

Tudor Vladimirescu 48,

M-Ciuc,jud.Harghita

Program

Luni-Vineri
09:00 AM – 17:00